5.6.07

Castellserà, 2 de juny de 2007 primera trobada de Plataformes

En aquesta trobada s’acorda la creació d’una Federació de Plataformes de les comarques de Lleida i es proposa un primer nom "Plataforma per la Defensa de les Terres de Ponent".

- Cada plataforma assistent exposà la seva problemàtica, en cada una d'elles es repetiren els mateixos factors infractors (permisivitat i passivitat de l'administració, falta de controls, plantes sobre dimensionades, greus impactes sobre l'entorn, fortes pudors, sobre-explotació i mala gestió de les plantes, conflicte i fractura social a les poblacions afectades,...). També es comptà amb l'assistència d'IPCENA, com a entitat amb un bagatge i una experiència important, que ha donat reiteradament suport a aquests tipus de mobilitzacions en contra d'agressions al territori i que en aquest moment ho torna a demostrar.

El fet més important de la trobada és la trobada en si, la mostra d'unió i manifestació de solidaritat davant d'uns problemes comuns provocats per la voracitat d'uns pocs de voler obtenir grans beneficis a curt termini i de la forma que sigui.

En la trobada:

- Membres de les plataformes assumeixen diferents responsabilitats per coordinar i constituir la federació.

- Es proposa crear un logo, un blog i la realització d'actes informatius dirigits a tots els veïns i veïnes del territori, però especialment als pagesos. Xerrades que comptaran amb l'assistència de persones entesos en l'àmbit dels residus i defensors d'un model agrícol sostenible.

- Es decideix una data per una nova trobada, es proposen tres poblacions diferents a escollir en els propers dies, Alcarràs, Gimenells i Granja d'Escarp.

- I la creació d'un manifest que durant la setmana del 4 de juny hauríem d’acabar de confeccionar per enviar-lo a l’administració ( Ajuntaments, Dep. Medi Ambient, .. ) i Associacions d’Agricultors.

AIXÍ ARA CAL REDACTAR EL MANIFEST , ESCOLLIR UN NOM I UNA DATA PER LA PROPERA REUNIÓ, S'ACCEPTEN PROPOSTES