12.5.08

"Corbera i les Terres de l'Ebre, quin futur ens espera"

Hola,
Ahir dia 9 de maig de 2008 es va celebrar a Corbera d'Ebre una xerrada informativa amb el títol : "Corbera i les Terres de l'Ebre, quin futur ens espera", organitzat per l'Associació de Veïns i Veïnes de Corbera d'Ebre, amb l'assistència d'unes 50 persones,amb un temps climatològicament llargament esperat: PLOVIA. AIGUA PEL SECÀ. Desprès de tant temps de sequera informativa i climatològica, l'acte de Corbera indica un canvi de cicle.
A l'acte hi van intervenir un representant de l'Associació en Defensa de la Terra i el Vent de Tots, d'Alternativa per Horta,de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta , de l'Associació de Veïns i Veïnes de Corbera d'Ebre i de la Coordinadora Anti cementiri Nuclear.
De la intervenció dels companys destacaríem.
- Tenim un model de desenvolupament a defensar : econòmic i energètic.
- El model que ens volen imposar és ineficient i significa un espoli dels nostres recursos naturals, és irracional i insostenible.
- A les Terres de l'Ebre es consolida el model , iniciat al franquisme, de ser el graner energètic de Catalunya: nuclear, tèrmica, hidroelèctrica, eòlica i potser solar.
- Fa falta reforçar la unitat i l'organització de la societat de la Terra Alta, totalment desunida en front de les molt ben organitzades empreses eòliques ajudades per la Generalitat de Catalunya i alguns Ajuntaments.
- El procés d'implantació de l'energia eòlica no està essent transparent i està carregat de contradiccions, com per exemple que l'Ajuntament de Corbera donés el permís d'obra del parc eòlic Corbera al febrer de l'any 2007 , que pel que sabem legalment no ho podia fer i més quan encara avui no han acabat els tràmits per poder donar definitivament la llicència d'obres o bé que els Ajuntaments de Corbera, La Fatarella i Vilalba van signar uns Convenis a l'any 2003 i 2004 amb diners pel mig amb Copcisa, quan hi havia un informe previ de la Diputació de Tarragona que aconsellava als Ajuntaments no signar el Conveni o fer-ne un de nou i malgrat tot, van signar els Convenis.
- Hem de lluitar contra el pessimisme i la resignació. Del no hi ha res a fer, del ho faran igual, o t'expropiaran,,,,I continuar lluitant per defensar un model de creixement a la Terra Alta diferent al que ens volem imposar.
- Anar cap el model d'autosuficiència energètica.
- Davant d' exemples europeus , la clau de l'aixeta de l'energia l'hem de tenir nosaltres . no les empreses de fora. No volem que ens passi com a la Ribera d'Ebre, on la clau de l'aixeta la tenen empreses de fora i quasi tots els beneficis marxen de la seva comarca.
- Davant del fet que , amb petites excepcions, la societat oficial , la dels despatxos, la burocràtica : Ajuntaments, Consells Comarcals, partits polítics, sindicats agraris,Generalitat de Catalunya han dimitit de la defensa de la nostra terra i de la nostra gent,i s'han entregat a les empreses eòliques, la societat civil hem de prendre la paraula i organitzar-nos per canviar, a fi de bé ,el present i el futur de la nostra comarca i aconseguir que els Ajuntaments canvion de posició.
Salutacions cordials als companys i companyes de Corbera per l'esforç en defensar al seu poble i a tots els pobles de la comarca.
ENS RETROBAREM EN ASSEMBLEA A GANDESA EL DIA 17 DE MAIG AL PALAU DEL CASTELLÀ . TREBALLEM PERQUÈ LA SOCIETAT CIVIL DE LA TERRA ALTA PARTICIPO A L'ASSEMBLEA.
Nota.- Adjuntem convocatòria de l'acte de Gandesa. Que tothom en faci la màxima difusió per tots els mitjans: repartir-ho casa per casa a tots els pobles, fer-ho arribar a les associacions i entitats econòmiques, socials i culturals, SMS, correu electrònic, senyals de fum, .....