15.1.08

Vet condicionat per als abocadors a Gimenells

Diari Bon dia

La Comissió Territorial d’Urbanisme va aprovar ahir la proposta de l’Ajuntament de Gimenells d’una reforma en la normativa urbanística per evitar la construcció d’un abocador en aquesta localitat. Ho va fer, però, amb condicions. La comissió va establir que l’Ajuntament haurà de negociar amb l’Agència Catalana de Residus la distància mínima a la que es pot construir l’abocador.
Una altra de les condicions, tal com va explicar el director general d’Urbanisme, Pere Solà, és que "les plantes de residus que es puguin construir al municipi no seran d’ús exclusiu dels veïns", tal com demanava l’Ajuntament.
La reforma de la normativa urbanística de Gimenells, promoguda per l’Ajuntament, pretén evitar la construcció d’abocadors prop de zones habitades, i demanava que es prohibís construir l’abocador a menys de mil metres, la qual cosa suposava que l’actual projecte presentat per una empresa privada no era factible. La decisió de la comissió va ser ben rebuda pels membres de la Plataforma Segrià Net - Salvem la Vall de Camarasa.