17.12.07

És d'un grau de cinisme impressionant, no creieu?

Bones!

Segurament ja la coneixiem, per si de cas us n'envio l'enllaç de la guia que va fer el Departament d'Interior i Participació sobre els moviments NIMBY i la cultura del no:

http://www10.gencat.net/drep/binaris/aquinoaixisi_tcm112-67035.pdf
Aquesta és la presentació que fan:

"De l’Aquí No a l’Així Sí. Orientacions per planificar polítiques amb impacte territorial.
La nostra societat cada vegada és més complexa. La ciutadania és més exigent i disposa de coneixements i capacitats per plantejar els seus punts de vista. No rep les polítiques públiques passivament, sinó que és capaç d’entendre’n els impactes i de valorar-los en funció dels seus interessos i les seves preferències. Disposar d’una ciutadania activa i compromesa és, evidentment, una bona notícia, una tendència que caldria celebrar i impulsar. És, també, un repte per als governants, ja que els exigeix fer les coses d’una altra manera. I aquesta és una segona bona notícia.
A Catalunya, aquest repte s’ha deixat sentir de manera especial en totes les polítiques que provoquen impactes territorials. És clar que cada vegada hi ha més intervencions públiques que desperten resistències, reaccions i situacions conflictives. Alguns han percebut aquests conflictes com el resultat de l’anomenada “cultura del no” i, conseqüentment, han lamentat la manca de maduresa de determinats sectors socials, incapaços d’acceptar que cal avançar i que no es pot aturar la màquina del progrés. No compartim ni aquestes opinions ni aquesta manera d’abordar el tema. Pensem que la ciutadania cada vegada és més activa i madura, no el contrari. Les posicions d’una ciutadania cada vegada més resistent no són només gratuïtes o simplement egoistes, sinó que expressen malestars que no troben espai on manifestar-se. De fet, estem convençuts que no ens estan llançant només el missatge simple i negatiu de l’“Aquí no”, sinó el més complex i sofisticat del “No d’aquesta manera”.
Se’ns fa evident que hem de superar l’asimetria que hi ha avui dia entre una societat nova i una política vella, entre l’aparició de nous problemes i la vella manera d’abordar-los. Hem d’aprendre a governar d’una altra manera. Per aquesta raó, la Direcció General de Participació Ciutadana volem proposar unes recomanacions que ens ajudin a construir aquesta nova política. No es tracta, com es veurà tot seguit, d’un protocol tancat i detallat, sinó d’algunes orientacions que tenen com a objectiu tant reconèixer el paper d’una ciutadania més activa com facilitar als responsables públics una guia per prendre decisions millors i per desplegar-les amb més eficiència."

text enviat per IPCENA